A HÉT SZÍNE: FARMERKÉK

Nehéz elképzelni, hogy a szekrényben ne legyen valamilyen farmer. A többség biztosan szereti a farmert és a farmerkék darabokat.

Mi is nagyon kedveljük, mert sokoldalú és könnyen kombinálható más színekkel. Mutatjuk is, hogyan!

 

A farmerkéknek rengeteg árnyalata van. Érdemes arra figyelni, hogy ki melyiket választja. Akik teltebb idomúak, ők inkább a sötétebb, indigókék változatokhoz nyúljanak, míg a karcsúbbak választhatják a világosabb tónusokat is.

 

Bár farmerruhák esetében ritkábban fordul elő, de minden testalkatnál érvényes, hogy jobb kerülni a vízszintes koptatásokat. Ezek a világos részek erősíteni fogják az adott testrészeket.

 

Továbbá arra is ügyeljünk, milyen alkalomra szeretnék felvenni. Munkahelyen – ha nincsenek szabályok az öltözködésre vonatkozóan – inkább a sötét darabokat viseljük.

 

Ha már belementünk abba, hogy mit jó, ha szem előtt tartunk, az anyagról is ejtsünk egy mondatot. Akkor mutatnak szépen a ruhák, ha nem merev keretként állnak viselőiken, hanem lágyabb esésük végett finoman követik az alakot.

 

Milyen árnyalatokkal kombinálható? Ezeket a dolgokat mi mindig szabadon értelmezzük, ezért most is csak azt tudjuk mondani, hogy ki amilyen színnel szeretné, azzal párosítja.

 

Ezek lehetnek visszafogott, tört színek, amik még kora ősszel is jól mutatnak.

 

Mivel a farmerkék egy semleges színnek számít, ezért bevállalhatunk mellé mintás vagy egészen élénk darabokat is.

 

Akik pedig inkább az időtlen megjelenés kedvelői, nekik a földszíneket, a bézses árnyalatok ajánljuk a farmerruhákhoz.

 

 

1. C&A, 2. CCC, 3. C&A, 4. CCC, 5. DB fave, 6. Pepco, 7. DB fave, 8. Hervis, 9. CCC, 10. DB fave, 11. Hervis

 

 

Fotó: Kondor Noémi

Styling: Kovács Delinke