AZ IDEI ÉVBEN KÉT ÁRNYALAT LETT AZ „ÉV SZÍNE”

 

A Pantone Intézet minden év decemberében hozza nyilvánosságra, hogy az új évnek mi lesz a vezető színe.

 

Az intézmény a színkód-rendszerek kidolgozásával vált híressé, de a laikusok valószínű, hogy az „Év színe” miatt ismerhetik.

 

Az „Év színével” mindig a világban zajló történésekre, a mélyben meghúzódó társadalmi trendekre reagálnak.

Tavaly a klasszikus kékre esett a választás, ami a nyugalmat sugározza, ami segíthet oldani a szorongásokat.

S mint tudjuk, sajnos a 2020. év közel sem volt olyan nyugodt, mint ahogyan arra számítottunk.

Erre reflektálva az intézet két színt választott meg 2021-re. Ilyenre eddig csak egyszer volt példa, 2016-ban, amikor a Rose Quartz fantázianevű rózsaszínt és a Serenity kéket jelölték meg.

 

De nézzük is meg, hogy idén mely színek lettek a befutók. Az egyik az Illuminating napsárga árnyalat, ami mellé bejött az Ultimate Gray elnevezésű szürke.

 

„Mindkettőnek megvan a maga érzelmi aspektusa: a szürke a támogató és szolid, a gyakorlatias alap, amire szükségünk van, a sárga pedig a reményt, a napfényt és jókedvet hozza el” – magyarázta Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet igazgatója.

 

Ezekkel az árnyalatokkal ismét komoly társadalmi üzenetet fogalmaztak meg. Ahogy írtuk a tavalyi évben hatalmas kihívással kellett szembe nézni. Nem csak gyakorlatilag, de lelkileg is megpróbáltatásokkal teli ez az időszak.

 

Ebből is látszik, hogy az intézmény nem csak találomra választ ki színeket, hanem azok komoly jelentéstartalommal is bírnak.

 

A tavaszi kollekciókban biztosan lehet majd találni a két árnyalatból kedvünkre való darabokat, de addig még azt mutatjuk meg, hogy a téli öltözködésbe hogyan lehet bevinni a sárga és szürke színeket. Ezzel is picit előcsalogatva a vágyott tavaszt.

 

A következő cikkünkben pedig megmutatjuk, hogy az urak miként tudják az „Év színeit” kombinálni.

 

Nadrág és kabát-DB fave, felső-C&A, táska és cipő-CCC