BÚJJ BELE!

 

A téli szezon legkedveltebb darabjai közé egyértelműen a meleg pulóverek tartoznak.

 

Nem szükséges ragozni, hogy miért szeretjük annyira ezeket. Kényelmesek és hidegben jó választásnak bizonyulnak!

 

Magától értetődik, hogy a pulóverek remek alapdarabok. Mindenkinek van, mindenki hordja. A stílusuk évről évre csak finoman változik, mégis rengetegféle módon lehet variálni.

 

 

Akkor nyúlunk hozzájuk a leggyakrabban, amikor nem tudjuk, hogy mit vegyünk fel. Ilyenkor jön a jó öreg pulóver és farmer páros, pedig szoknyával és elegánsabb nadrággal is működhetnek. Csak rajtunk múlik, hogy milyen stílusban vesszük fel.

 

Még mielőtt beszereznénk az új darabokat, egy-két kérdést jó tisztázni azzal kapcsolatban, milyen a jó pulóver?

 

- fontos az anyagösszetétele

- legyen előnyös a fazon

- legyen meleg

- megfelelő ár-érték arány

 

Íme néhány anyag, amiből pulóverek készülnek: pamut, gyapjú, kasmír, viszkóz és a poliészter.

 

A legkellemesebb viseletet a kasmír pulóverek adják. Melegek, puhák és messziről látni rajtuk a minőséget. Azonban ennek ára van! 100 % kasmírból készült daraboknak borsos ára van.

 

A pamut pulóvereket már elérhető áron lehet vásárolni, de az anyag tulajdonsága miatt néhány mosás után elveszítik eredeti formájukat és hamar cserére szorulnak. A gyapjú sem lenne rossz választás, ha nem járna vele a szúrós érzet is, amit sokan nem tudnak elviselni.

 

Bár egyre többen próbálják kerülni a poliészterből készült termékeket, viszont van, hogy jó, ha van némi poliészter is egy termékbe keverve. Tartósságot adnak a daraboknak, ugyanakkor gyorsabban bolyhosodnak is.

 

Az látszik, hogy mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya is. Akkor járunk a legjobban, ha jó minőségű kevertszálas darabokat választunk!