ÖLTÖZZ AZ ÉV SZÍNÉBE: KLASSZIKUS KÉK

Még tavaly év végén a Pantone vállalata bejelentette, hogy mi lesz a következő év „hivatalos” színe. 

Tavaly a ’living coral’, míg 2018-ban a titokzatos ultraibolya volt a befutó. Az idei évet egy univerzális árnyalat, a klasszikus kék fogja uralni, ami nem csak a divattrendek között fog megjelenni, hanem a lakberendezésben és a különböző művészeti ágakban is.

 

Felmerülhet a kérdés, hogy miért pont erre a színre esett a választás? Nem is gondolnánk, hogy egy-egy döntés milyen mondanivalót, üzenetet rejt magában. A vállalat (az Amerikában működő festékgyárat leginkább a színazonosító rendszerről ismerik, ami a gyár által szabadalmaztatott színtér) folyamatosan figyeli a világ történéseit, azt, hogy globálisan mi zajlik a kultúránkban és a kiválasztott árnyalattal ezekre reagál. A klasszikus kék időtlen! Elegáns egyszerűsége megnyugtat. Az esti égboltra emlékeztető árnyalat, ami magabiztosságot ad és kapcsolatot teremt.

 

 

Az előző színekhez képest a kékkel sokkal könnyebb dolgunk lesz. Nők és férfiak egyaránt beépíthetik az öltözködésükbe és jól variálható bármely évszakban. Egy olyan sokoldalú árnyalat, amit szuperül mutat akár pirossal, akár zölddel is, de ha visszafogottságra vágyunk, akkor szürkével vagy fehérrel párosítsuk.

 

 

Az év színéből merítve ihletet, mutatunk egy ötletet, hogyan élhetünk az árnyalat adta lehetőségekkel. A monokróm szettek népszerűsége mellett nem tudtunk elmenni, ezért kékekben pompázó outfitet raktunk össze.

 

 

A teljes szett darabjai megtalálhatóak: C&A, CCC Shoes & Bags, DB fave