FELEJTSÜK EL A MŰANYAG ZACSKÓT! VÁLASSZUNK ÚJRAHASZNOSÍTOTT TÁSKÁT!

Bolygónk szó szerint fuldoklik a műanyag hulladékban. Sok helyen írnak arról, hogy mennyire káros és pusztító a műanyag szemét. Kétségkívül a mindennapi élet részei, azonban mindig van jobb, környezetkímélőbb megoldás. Egyre több alternatíva közül lehet választani. 

A tengerekbe kerülő szemét 80 százaléka műanyag. Lassan lebomló anyagok, amik már megjelentek a tengeri élőlények szervezetében, így már az emberi élelmiszerláncban is jelen vannak. 

 

A műanyagok közül az egyik legnagyobb veszélyt az eldobható nejlontáska jelenti! 

 

Azt tudtátok, hogy a műanyag zacskó, amit átlagosan nagyjából 20 percig használunk körülbelül

 

400 évig nem bomlik le?!

 

Ritkán használjuk újra és ha mégis akkor is néhány alkalom után kidobjuk. Már csak azért is, mert nem tartós. 

 

Egyre többen ismerik fel, hogy a műanyaghasználat káros és változtatni szeretnének. Bár apró lépésnek tűnhet, mégis sokat jelent, ha az egyszerhasználatos műanyag zacskó helyett időtálló megoldást választunk. Ez lehet vászon vagy tartós műanyagból készült táska. 

A HANGSÚLY A TARTÓSSÁGON VAN!

 

Egyébként nem is kell messzire menni, ha nem tudjuk hogyan induljunk el. Gondoljunk csak bele, hogy régen a nagyszüleink milyen életmódot folytattak. Nem pazaroltak és mindennek megtalálták a módját hogyan használják fel újra és újra. 

 

Már a divatiparban is vannak előrelépések. Nagyobb és kisebb márkák - reagálva az igényekre - újrahasznosított anyagokból készült termékeket gyártanak és kínálnak a fogyasztóknak, nekünk. 

 

Korábban írtunk arról, hogy üzleteinkben szép számban lelhetők fel a biopamutl készült ruhák, az újrahasznosított műanyagból gyártott cipők. 

Mindezek mellett pedig vannak olyan táskák is, amikhez műanyag palackokat használtak fel. 

 

A RPET-ből (újrahasznosított műanyag palackból) készült shopperhez 3 darab műanyag palack szükséges.  

Előre vékonynak tűnhez, de további pozitívuma, hogy anyaga szuper erős, 20 kb-ig terhelhető. Vásárlások ideális kiegészítője lehet. Az sem probléma, ha kiborul benne valami, ugyanis a vízlepergetés is pozitív tulajdonságai közé tartozik. 

 

Az sem lehet kifogás, hogy nincs hova tenni! Rendkívül helytakarékos, mert, ha használaton kívül van, akkor a kis cipzáros tasakjában bármekkora táskában elfér. 

De a menő és a tekintetet megkapó grafikás shoppereket ki ne akarná használni?!

 

Végezetül csak annyit mondunk, hogy a #slowfashion jegyében felejtsük el a műanyag zacskókat! 

Az ilyen lépésekkel is közelebb kerülünk ahhoz, hogy a bolygónk - amiből CSAK EGY VAN - még sokáig élhető legyen! 

 

A grafikás shopperek a DB fave boltjában érhetők el!