KAPSZULA RUHATÁR FÉRFIAKNAK

A kapszula ruhatár fogalma sokaknak ismerős lehet. Manapság virágkorát éli. Népszerűsége egyszerűségében rejlik. 

Bár a hölgyek körében jobban terjed a trend, a férfiaknak is érdemes megismerkedni vele, mert az öltözködést igazán megkönnyíti egy kapszula gardrób. 

Mi az a kapszula ruhatár? 

Ez egy módszer, melynek alkalmazásával egy olyan alapruhatár épül fel, ahol minden darab illik egymáshoz, így azok jól kombinálhatóak lesznek. Ezeket alapdaraboknak is nevezhetjünk, amik sosem mennek ki a divatból. 

Majd minden szezonban ezekhez hozzá lehet adni néhány aktuális trendnek megfelelő újdonsáot. 

 

A számokat nézve 15-30 darabot tartalmazhat egy kapszula. Ez egyén függő.

 

A kapszula ruhatár egyszerűbbé teszi az öltözködést. Arról nem is beszélve, hogy mennyi időt lehet spórolni vele, ugyanakkor megjelenésed mindig kifogástalan lesz. 

 

Kezdetek! De hogyan? 

Talád meg a saját stílusodat. Legyél tudatosabb. Nézd meg milyen fazonok előnyösek neked. Figyeld meg milyen árnyalatok állnak a legjobban. Ha ez így elsőre bonyolultnak tűnik, indulj el a fekete-kék-szükre, vagy a barna-bézs-drapp vonalon. Előbbi vagy utóbbi lesz a jobb?!

Ha ez megvan, jöhet néhány élénkebb szín is. 

 

Azt is lényeges figyelembe venned, hogy milyen az életviteled: munkahely, szabadidős tevékenységek, hobbi. Ezektől is függni fog milyen stílusú darabokból álljon a ruhatárad. 

 

Melyek lesznek a jól kombinálható alapdarabok? 

NADRÁG

Farmerje mindenkinek van és szinte minden alkalomra felvehető. Legyen ebből egy klasszikus kék és egy indigókék - esetleg egy fekete - változat. Ezekhez jöhet két világos nyári nadrág.

Ha időnként elegánsabb stílusban is meg kell jelenned, szerezz be egy-két szövetnadrágot is. 

 

ING ÉS PÓLÓ

Ezekben ki lehet élni a kreativitást és a színeket. Az említett nadrágokhoz igazából minden megy, ezért a felső lehetnek színesebbek és mintások is. A lényeg, hogy a felsők ne ugyanolyan színűek legyenek. 3-5 ing mindig legyen a ruhatárban. Pólókból érdemes rövid- és hosszú ujjú változatokat is beszerezned. A nyakmegoldás már ízlés kérdése, hogy neked melyik tetszik jobban. 

 

PULÓVER ÉS ZAKÓ

Tovább fűzheted a megjelenésedet, ha az ingre pulóver vagy esetleg kardigánt veszel (nem a kapucnis pamutfelsőkre gondolunk, hanem a kötött darabokra). Sportzakó is bekerülhet a szekrényedbe, amit farmerrel és szövetnadárggal is viselhetsz. Az őszi és téli szezonra válaszd a gyapjúzakókat, nyáron pedig jöhetnek a lenbők készült darabok. 

 

Arra figyelj, hogy minden darab harmonizáljon egymással, így a reggeli készülődés percek alatt meglesz. 

 

Ha kedvet kaptál, hogy összeállítsd első kapszula ruhatáradat, nézd meg mely üzletek lehetnek segítségedre: 

BlaBla, CA, CCC, DB fave, Hervis, Humanic, Styl, Stage