KARÁCSONYI KÖNYVAJÁNLÓ A FAMILY CENTER SZOMBATHELYTŐL

Az egyik legszebb és élményeket adó ajándék: a könyv! Azonban a hatalmas választékban nehéz eligazodni. Szeretnénk segíteni Nektek, ezért a Líra könyvesbolt kínálatából összeállítottunk egy változatos listát. 

SARA GAY FORDEN: A GUCCI-HÁZ

Igaz történet gyilkosságról, őrületről, csillogásról és kapzsiságról. Patrizia Reggiani azért ölette meg a volt férjét, Maurizio Guccit 1995-ben, mert a férfi vadul és korlátok nélkül költekezett? Vagy azért tette, mert az exe feleségül akarte venni szeretőjét? Vagy lehet, hogy egyáltalán nem is ő tette? 

A Gucci-dinasztia lejtmenetének, összeomlásának és újjáéledésének magával ragadó történetével Sara Gay Forden becsempész bennünket az ügy színfalai mögé, felfedve korunk legnagyobb divatdinasztiájának szenvedélyeit, hatalmát és gyenge pontjait. 

 

MIKE ROTHMILLER-DOUGLAS THOMPSON: MARILYN MONROE UTOLSÓ ÉJSZAKÁJA

A legendás színésznő halálának hiteles története újonnan feltárt bizonyítékok alapján. A könyv feltárja az igazságot arról, hogy milyen szerepet játszott Robert Kennedy, az Egyesült Államok igazsgáügyi minisztere Monroe halálában. Ez a kötet eddig még sosem látott rendőrségi akták, a színésznő személyes naplója és első kézből származó bizonyítékok alapján állítja, hogy személy szerint Robert Kennedy a felelős Monroe haláláért. 

 

PRESSER GÁBOR: PRESSER KÖNYVE 2. 

A Presser könyve 2. a tavalyi év egyik nagy bestsellerének, Presser Gábor memoárjának folytatása és befejezése. Amikor megjelent a Presser könyve 2020-ben, Presser Gábor, az elsőkötetes szerző rögtön folytatást ígért. A páratlanul gazdag életút történetei még messzebbre viszik az olvasót egy gondolkodó művész emlékeinek világába. Barátságok, anekdoták, korrajzok, kulisszatitkok, minden, ami az első kötetbe már nem fért bele. 

 

BÁNYAINÉ NAGY JUDIT, FANCSIKAI ESZTER, TAPASZTÓ ORSOLYA: NEM AKAROK BELESZÓLNI

Három anyuka, akik 2020 októberében létrehoztak a nemakarokbeleszolni Instagram-oldalt. Ez a közös pont az életükben. Meg a humor és az anyaság, merthogy szerintük az utóbbit az előbbivel érdemes művelni. Fontosnak tartják figyelmeztetni az érdeklődőket, hogy ez nem egy szépirodalmi mű. Viszont elindult bennük egy történet három különböző élethelyzetben lévő nővérről.

A kis Bori is férjhez megy végre: nagy az öröm a családban - vagy legalábbis az örömanyának és az örömapának örülnie illik. 

A három nővér pedig végre együtt, akik szeretik egymást, családjukat, az életüket, vagy mégsem? Néha az élet mindent összekuszál, de ha összeszedjük magunkat és a végén azt mondhatjuk: "Innen szép nyerni."

 

KAJDI CSABA, PAPP GERGŐ: A NAGY CYLA-SZTORI

Kajdi Csaba János, az ismert modelügynök és rajongott influenszer 1974. augusztus 31-én született Budapesten....

Na, ez nem egy ilyen életrajzi könyv lesz. 

Nem a nagy múltidézős, visszaemlékezős nagy monolódok áradata, hanem nagyon is a jelen, persze minden fontos életrajzi eseménnyel átszőve, egy sülve-főve együttlevős, kísérős, követős, belebújós feltérképezés.

Egyfajta road movie, illetve esetükben inkább road book. A szerzők napokat, heteket töltöttek együtt itthoni fontos állomásokon és meghatározó külföldi helyszíneken. A könyv megírása idejére - ahogy azt a korábbi tévésorozatban másokkal is megtette egy-egy napra- Papp Gergő, Pimaszúr beléköltözik. 

 

További érdekes, izgalmas, romantikus könyvek: 

IVAN TAPIA: A NAGY PÉNZRABLÁS, MENEKÜLŐ KÖNYV

JAPUKCSEK GABRIELLA: ALUL SEMMI? 

DEBBIE MACOMBER: KARÁCSONYI VARÁZS

BÖDŐCS TIBOR: MULAT A MANÉZS

DEBBIE MACOMBER: CSENGŐSZÓ

 

Térjetek be Líra könyvesboltunkba és szerezzétek meg a legjobb ajándékokat!