MIÉRT FONTOS A MEGFELELŐ SPORTRUHÁZAT?

Amikor az edzésekhez szükséges ruhákról van szó a divatot vagy a kényelmet, funkciót részesíted előnyben? Valószínű, hogy sokan inkább valahol a kettő között vannak. 

De valóban sokat tud számítani, hogy mit viselünk az edzőteremben? Ennek jártunk utána. 

Mint ahogy sok mindenre, így ezzel kapcsolatban is születtek kutatások, melyek eredménye azt mutatja, hogy igen, van összefüggés a viseletünk és a teljesítményünk, valamint a motivációs szintünk és a sérülések valószínűsége között is. 

 

De miért is fontos, hogy megfelelő ruházatot és cipőt válasszunk az edzésekhez? 

 

1. Megelőzhetőek a sérülések

A megfelelő ruházat védelmet nyújt sportolás közben. Általuk elkerülhetőek az ütések, karcolások, illetve a túlmelegedés ellen is védhetnek. Egy jó minőségű kompressziós sportruha fokozza a keringést, csökkenti a fáradtságot és javítani tudja az állóképességet. 

2. A megfelelő ruha nem akadályoz

A jól megtervezett ruháknak, amik könnyű anyagból készülnek, olyannak kell lenniük, mint egy második bőr. Így sportolás közben nem a ruhával fogunk foglalkozni, hanem maximálisan a feladatokra tudunk koncentrálni. 

3. Szabályozza a test hőmérsékletét

Egy intenzív edzés közben a pamutból készült felsők megtartják a nedvességet, így elnehezednek rajtunk. Kényelmetlenek lesznek, nem fogjuk jól érezni magunkat. Könnyű, izzadságelvezető anyagokból készült darabokat kell választani, amelyek elszívják a nedvességet, így megmarad a száraz, kényelmes érzet. 

4. Növelheti az önbizalmat

Lehet elsőre furán hangzik, de gondoljunk csak bele. A mindennapi életben is erőt, önbizalmat adhat egy megfelelő színű, fazonú ruha. Ez az edzések alkalmával sincs másként. Létezik egy pszichológiai jelenség, mely szerint a ruházat, amelyet egy személy visel mentális változásokat válthat ki, amelyek pozitívan befolyásolják a teljesítményt és az önbizalmat. 

5. Hatással van a bőrre

A rossz minőségű sportruhák anyaga akár irritációt (kiütéseket, viszketést) is okozhat. A szűk ruházat a bőr légzését is megakadályozza, így nagyon fontos, hogy könnyű, légáteresztő anyagból készült darabokat vásároljunk. 

6. Motiváció

A motiváción sokat tud lendíteni egy új edzős szett. Jól fogod érezni magad, a kedved is jó lesz és így biztos örömmel fogsz menni az edzőterembe. 

 

Látod mennyit tud számítani a megfelelő edzőruha? Rengeteget!

A jó minőségű sportos darabokból pedig nincs hiány a Family Center bevásárlóközpontbanA Hervis mellett érdemes körbenézned a C&A üzletében is, ugyanis már ott is elérhetők sportoláshoz alkalmas darabok.