REND A LELKE...AVAGY MIÉRT JÓ A RENDSZEREZÉS

Tavasszal nem csak mi újulunk meg, hanem az otthonunk is szinte kiállt egy frissítésért.

Ilyenkor jön el a tavaszi nagytakarítás, a szanálás és a rendszerezés ideje. Ki ne szeretné, hogy egy rendezett és tiszta otthonba térjen haza. 

Vannak, akik a rendszerezést minden helyiségben kiválóan tudják alkalmazni. Aztán vannak olyanok, akiknél a rend és a tisztaság csak egy adott pillanatig tart és egy örök "harcnak" érzik az egészet. 

Ha az utóbbiak táborát erősíted, akkor ez a bejegyzés neked szól. 

 

Itt jön a segítség, hogy a kellemes légkör és a rendezett otthon látványa ne csak napokig vagy órákig tartson, hanem az fenntartható legyen. 

 

Akarva, akaratlanul sok mindent fel tudunk halmozni. Legyen az ruha, könyv, emléktárgy vagy bármilyen használati tárgy. Az évek alatt csak gyűlnek a dolgok, amiktől sok esetben nehezen válunk meg.

Észrevétlenül egyre több minden vesz minket körbe, melyek által káosz is eluralkodhat az otthonunkban, ami akár kisebb szorongáshoz vezethet. 

Azonban néhány dolgot szem előtt tartva ezen lehet változtatni, sőt már vannak olyan könyvek is, amik ebben segítségünkre lehetnek. 

 

Még mielőtt a lényegre térnénk, beszéljünk egy kicsit a rendszerezés fontosságáról: 

 

1. Időt spórolunk - ha tudjuk mi hol van, akkor nem megy el azzal idő, hogy megkeressünk valamit

2. Aztán pénzt is spórolhatunk - ha minden átlátható és rendszerezett, akkor nem fogunk feleslegesen újabb csomag ragasztószalagot, gabonapelyhet, stb. vásárolni azért, mert nem találtuk meg.

3. Segít a lezárásban - köztudott, hogy érzelmi töltettel ruházzuk fel a tárgyainkat. Az ilyen kapcsolatok igazán erőteljesek tudnak lenni. Bizony vannak olyan holmik, amelyek vissza tudnak húzni. A lezárásban segíthet, ha elajándékozzuk ezeket a dolgokat. 

4. Megnyugtató - a rendezett otthon egyik legpozitívabb hozadéka, hogy egyfajta nyugalom jár minket át, amikor minden a helyére kerül. Nincsenek fekete lyukak a szekrényekben, melyek tudat alatt stresszelhetnek minket. 

 

A 'The Home Edit - Rendrakás rendesen' című könyv pont ebben tud segítségünkre lenni. A könyvben rengeteg részletes tippet kaphatunk hogyan vágjunk bele és mindezt látványos fotókkal is szemléltetik. 

 

Aztán ha minden ötletet és okosságot magunkba szívtunk, nincs más dolgunk, mint beszerezni a tárolókat, a rendszerezőket, a kosarakat, amik nem csak funkciójukat fogják betölteni, de még az otthonunkat is szebbé teszik. Ezekből pedig van bőven a Pepco üzletében!