TALÁLD MEG A TÖKÉLETES NAPSZEMÜVEGET

A számodra legjobb szemüvegkeretet keresd? Rövid útmutatónkat elolvasva biztosan meg fogod találni a tökéleteset!

 

Az ideális keret kiválasztásakor az alábbi szempontokra érdemes figyelni:

 

- Arcforma

- Bőrtónus és hajszín (milyen a színtípusunk)

- Életkor - Stílus

 

Most az első lépést fogjuk részletesebben bemutatni és ez nem más, mint az arcformák. Öt fő kategóriát lehet megkülönböztetni: négyzet, kerek, szív, háromszög alakú, ovális

 

Azt viszont ne felejtsd el, hogy a következő sorok nem kőbevésett szabályok! Ha tetszik egy forma, egy szín, akkor válaszd azt és mutasd meg egyéni stílusodat.

 

Már most egy valamit le kell szögeznünk. Senkinek sincs tökéletes szív, kör, vagy bármilyen más arcformája. A legtöbb arc néhány különböző forma kombinációja. Valakinek lehetnek a vonásai szögletesek és az álla lekerekített stb. Mindenki egyedi!

 

Négyzet

 

Rövidebb arcformáról van szó, szögletes, kiugróbb arcélekkel. Ehhez a formához a kerek, ovális keretek a megfelelőek. A finom ívek lágyítani tudják a vonásokat. Nem jó választás a szögletes.

 

Kerek

 

Szintén rövid arcforma, de itt már az ívek kerekek. Nincsenek kiugró, éles részek. Ebben az esetben optikai nyújtásra van szükség. Azok a keretek előnyösek, amik kiemelik a szemöldököt. Így vékonyabbnak tűnhet az arc. A szögletes, geometrikus, sokszögű szemüvegkeretek egytől-egyig jók lesznek.

 

Szív

 

Homlokhangsúlyos forma, keskenyedő állal. Azok a keretek előnyösek, amelyek egyensúlyt teremtenek az arc alsó és felső arányaiban. Amiket érdemes választani, azok az ovális, lekerekített keretek. Aztán ki lehet próbálni a keret nélküli és könnyű keretes változatokat is. Előnytelenül mutatnak a pici, szögletes formák. Háromszög

 

Ennél az arcformánál a leghangsúlyosabb rész az állkapocs. Akár egy macskaszem forma vagy egy erősen díszített modell is remek lehet. Minden olyan darab, ami optikailag szélesíti az arccsontot. Azok a keretek kerülendők, amit az áll felé húzzák a tekintetet. Ovális

 

Keskenyebb arcforma, nincsenek széles, kiugró részei. Egyaránt jók lehetnek a szélesebb kerek, szögletes, négyzetes szemüvegkeretek. De a már említett díszesebb darabokhoz is bátran lehet nyúlni.

 

A szemüveg kisokos után pedig irány a bevásárlóközpontunk, ahol a Retro Optikában és a Vision Express üzletében is színes választék vár téged!