WICHMANN ANNA- EGYÜNK TÖBB ZÖLDSÉGET

Mindenki tisztában van azzal, hogy a sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás fontos a szervezet számára. Azonban a valóságban már nem igazán működik. 

Ha szeretnél javítani a helyzeten Wichmann Anna - Együnk több zöldséget c. könyvét érdemes megnézned! Kihagyhatatlan receptek a fenntarthatóbb bolygóért és a család egészségéért.

 

Te mennyi zöldséget eszel egy héten? Főzés során milyen gyakran használod alapanyagként a zöldségeket? Nem a vöröshagymára és a paprikára gondolunk, hanem a többiekre. Hazánk a zöldségfogyasztásban nem jár az élen. A magyarok kb. 30 százaléka fogyaszt naponta zöldséget.

Azonban sokan nincsenek pontosan tisztában azzal, milyen előnyei vannak a bőséges zöldségfogyasztásnak. A sok vitaminon túl magas az antioxidáns-tartalmuk is. Számos betegség megjelenésének kockázatát csökkenthetik. Alacsony a szénhidrát- és a zsírtartalmuk, továbbá hozzájárulnak a megfelelő bélműködéshez is. 

Ezért is érdemes minél több zöldséget használni a különböző fogásokhoz. Wichmann Anna könyve pedig pont arra ad ötletet, hogyan is tedd ezt! 

 

Az Együnk több zöldséget c. könyvben 50 recepttel találkozhatsz, melyeket bátran választhatják: 

- a mindenevők, akik az egyhangú köretek vagy nehéz egytálételek szűk köréből szeretnének kitörni és egészségesebben étkezni.

- azoknak, akik több zöldséget szeretnének fogyasztani, de fontos számukra a házias ízvilág. 

 

A receptek változatosak, melyekhez minden alapanyag könnyen beszerezhető. A könyvben találni fogsz leveseket, tésztákat, töltött és rakott finomságokat, melyek a megszokottnál több zöldséggel és hüvelyessel készülnek, de a sikerük garantált! 

 

Kedvcsinálónak egyik kedvenc receptünkből is mutatunk részletet, ami nagyon gyorsan elkészíthető és igazi frissítő ebéd a meleg nyári napokon.