3 "BRIDGERTON" TREND, AMIT 2021-BEN IS VISELHETÜNK

A nagy népszerűségnek örvendő streamingszolgáltatónál futó sorozat sokaknak ismerős lehet, bár valószínű, hogy inkább csak a női olvasóink számára. A Bridgerton sorozat jött, látott, győzött!

Julian Quinn legkelendőbb romantikus regénysorozatán alapuló alkotásról debütálása után minden platformon és közösségi oldalon írtak. Ami nem is csoda, hiszen fantáziadús, olykor túlzó megjelenésüktől feltűnő szereplők valóban kellemes felüdülést adtak a nézőknek. 

 

Bár a divattörténészek találnának kivetnivalót abban, hogy a jelmezek nem éppen korhűek, azonban azt kell mondjuk, hogy a jelmeztervező kreatívan mutatta meg a 19. századi London alternatív univerzumát. 

 

Fodrok, csipkék, virágminták, dekadens ékszerek és libbenő anyagok, melyekkel jól leírhatók a sorozat jelmezei és amik a modern divat szerelmeseinek is ihletforrássá váltak. Ahogy nekünk is! 

 

Romantikus ruhák

Nem kell feltétlenül empire-fazonú (közvetlenül a mell alá helyezett derékvonallal megvarrott ruha) darabba bújni. A sorozat stílusát megidézhetjük puffos ujjú vagy szellős, könnyű anyagból készült ruhákkal is. 

 

Hajdíszek minden mennyiségben

Kiegészítő nélküli frizurát aligha lehetett látni a sorozatban. Az összes hölgy kivétel nélkül ékköves tiarában, szalagos fejpántban, tollas és virágos hajdíszekben pompázott. Mostanság ezt nehezen tudnánk elképzelni, azonban gyöngyös és bársony hajpántokkal, csillogó hajcsattokból bőven akad a boltokban. Ezekkel mind fel tudjuk dobni megjelenésünket.

 

Díszes, lapos lábbelik

Akik nem szeretik a magassarkút, azoknak tetszeni fog a Bridgerton ihletésű cipőtrend. A korabeli cipők általában balettcipőkre emlékeztettek, így bármilyen formában hasonló lábbelivel vissza tudjuk adni ezt. 

 

A darabok lelőhelye: C&A, CCC