KÖNYVAJÁNLÓ: ÉGI ATLASZ...NEM CSAK GYEREKEKNEK

Biztosan te is sokszor gyönyörködtél már az éjszakai égbolt látványában. De vajon tudod-e, hogy az égen is van Delfin, Hattyú és Főnixmadár? Ennek a könyvnek a segítségével megtudhatod...

 

A címben szándékosan írtuk le, hogy nem csak gyerekeknek ajánljuk a könyvet, hiszen a felnőtteket is könnyen magával ragadhatja a világűr titokzatos világa.

Fedezzétek fel együtt az univerzumot és vágjatok bele a képzeletbeli űrutazásba! 

Az Égi atlasz című könyvből megtudhatjátok, melyik kultúrában milyen alakzatok képzeltek az égre az emberek, és feltérképezheted a szabad szemmel is látható csodálatos csillagképeket. 

 

A gyönyörűen megrajzolt oldalakat tanulmányozva megismerhetitek az Univerzum megannyi titkát! Felfedezhetitek a Föld égi szomszédait: naprendszerünk további hét bolygóját és a még távolabbi, már csak teleszkóppal vizsgálható galaxisokat, ködöket, szupernóvákat is. 

Bepillanthattok a Nemzetközi Űrállomásra, megtudhatjátok, hány expedíció indult a Holdra, és hogy hány rétegből és milyen különleges részekből áll a szkafander, az űrhajósok öltözéke. 

 

Ez a képes űrkaland igazi élmény lesz a gyerekeknek. A könyvet végiglapozva pedig biztosan ki szeretnének feküdni a szabad ég alá, hogy a saját szemükkel is megvizsgálják az eget és a csillagokat! 

 

S ha már teljes űrlázban égnek a kicsik, érdemes beszerezni néhány menő darabot is, amikből mutatunk néhányat!

A termékeket megtaláljátok a CCC, CA és a Pepco üzleteiben. A könyv pedig a Líra könyvesboltban érhető el.