LASSULJ LE! ÚT A POZITÍV ÖNMAGADHOZ!

A mai rohanó világban sokszor észre sem veszed, hogy mennyi minden mellett elmész. Dolgozol, tanulsz, teljesíted a feladatokat, néha talán pihensz is...

De mikor éltél meg igazán valamit? Mikor tudtál valóban kikapcsolni és csak magadra koncentrálni? Esetleg van valami, ami a cselekvésben, továbblépésben korlátoz? Félsz valamitől? 

Ha ezeknek a kérdéseknek bármelyikére is igennel válaszoltál, akkor Shunmyo Masuno: Nyugalom - 48 lecke a kiegyensúlyozott élethez című könyvét Neked ajánljuk. 

 

"Az életedet jobbá, szebbé, élvezetesebbé teheted pusztán azzal, hogy megszabadulsz felesleges félelmeidtől!"

 

Masuno könyvéből kiderül, hogy aggodalmaid többsége nem igazolódik be. 

Gondolj csak bele: hányszor fordult elő, hogy a mindennapjaidat megmérgezi egy rossz sejtelem, de amitől féltél, végül nem következik be. Már akkor könnyebbé teheted az életedet, ha megszabadulsz a félelmeidtől. 

Az író Zen buddhista szerzetesként rengeteg emberrel találkozott és sokfélét tapasztalt. Mindenkinek más okoz gondot, elakadást. A félelem sokféle alakot tud ölteni. De ami az összesben közös, hogy az aggodalmak és kétségek mögött valamilyen téves észlelés, hibás felvetés, képzelt félelem rejlik. 

 

  • Ne hasonlítsd magadat másokhoz!
  • Szabadulj meg a felesleges dolgoktól!
  • Éld a lehető legegyszerűbb életet!
  • Ne rohanj, ne hagyd, hogy megszállottságok legyenek úrrá rajtad!
  • Értelmezd pozitívan a dolgokat! Csak rajtad múlik, hogy boldog vagy boldogtalan vagy!
  • Ne áraszd el magad túl sok információval! 
  • Szállj ki a versengésből! 
  • Aggódás helyett inkább cselekedj! Az aggódás megbéníthat! 

 

Olvasni egyszerűbb ezeket, mint gyakorlatba átültetni. Azonban összpontosítással sikerülhet, ami közelebb fog vinni egy jobb élethez. Képes leszel a mostanra koncentrálni és a felesleges idegeskedések is el fognak kerülni. 

 

A lényeg a szabadság, az elengedés, a hátrahagyás! Így már képes leszel élvezni nyugodtabb, pozitívabb önmagadat!

 

Hogy még jobban át tud magad adni a stresszmentes napokba, térj be a Pepco és a DM üzletébe, ahol a lassuláshoz és relaxáláshoz minden hozzávalót megtalálsz!