MERT OLVASNI MENŐ

Laptopok, táblagépek, okostelefonok. Manapság szinte mindent ezeken az eszközökön olvasunk. Pörgetjük a közösségi oldalakat, cikkeket futunk át, recepteket keresünk, sőt már a legtöbb könyv digitális formában is elérhető. 

Ezért könnyen hihetjünk, hogy a papír alapú könyvek iránti  kereslet csökkent. Pedig sok érv szól amellett, hogy kezünkbe vegyünk egy nyomtatott változatot és némi időt szenteljünk az olvasás eme formájának.

 

ÉRVEK AZ OLVASÁS MELLETT

 

Támogatja az alvást

Sokan lefekvés előtt valamilyen elektronikai készüléket nyomkodnak. Ugyanakkor számos cikk szól arról, hogy ez egyáltalán nem segíti a nyugodt alvást. Arról már ne is beszéljünk, hogy ha valami stressz ér minket, még nehezebb a pihenés. 

Tegyünk félre a telefon és a táblagépet! Már néhány oldal elolvasása is hozzájárul ahhoz, hogy elfelejtsük a gondokat és egy kicsit kiszakadjunk a mindennapokból. Így pedig biztosan nyugodt éjszakánk lesz. 

 

A memóriát is fejleszti

Nem biztos, hogy egy hosszabb könyvet egyszerre olvasunk el, ezért a helyszíneket, szereplőket, kapcsolatokat meg kell jegyeznünk, hogy ott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk. Ez amolyan edzés az agynak. Minél többet olvasunk, a memóriánk egyre jobb lesz!

 

Gazdagodik a szókincsünk

Akarva-akaratlanul a szókincs is bővülni fog, hiszen ahogy fogynak a sorok olyan kifejezésekkel, szókapcsolatokkal is találkozunk, amiket nem vagy csak ritkán használunk. 

Ezáltal választékosabban tudjuk kifejezni magunkat.

 

Nem utolsó sorban az olvasás szórakoztat!

Nem csak tankönyvekből és szakkönyvekből áll az élet. Legyen az szépirodalom, történelmi könyv vagy egy gasztró olvasmány, a lényeg az olvasás öröme. 

Lehet hatalmas nevetést, lehet könnyeket vált ki belőlünk egy-egy könyv, de érzelem nélkül nem hagynak minket!

 

Bízunk benne, hogy érveink még többeteket arra fog buzdítani, hogy többet olvassatok és ezek után mindenképpen be fogtok térni Líra könyvesboltunkba, ahol a legújabb bestsellerektől a nagy klasszikusokig mindent megtaláltok!

 

Mi pedig összeválogattuk Nektek az aktuális kedvenceinket: 

Bányainé Nagy Judit, Fancsikai Eszter, Tapasztó Orsi - Nem akarok beleszólni

Pataki Ági - Nyitottan a világra

Náray Tamás - Volt egyszer egy varrodám

Ken Follett - Soha