RAGYOGÓ ÉS EGÉSZSÉGES HAJ NYÁRON IS

Nyáron nem csak bőrünk védelmére kell figyelni, hanem hajunkéra is. Annak állapota bizony befolyásolhatja a megjelenésünket. Azonban a meleg szezonban a hőingadozás, az UV-sugárzás, a sós vagy klóros víz igencsak igénybe veszi a hajat. 

 

A külső hatások által a haj szárazzá és fakóvá válhat. Elveszíti ragyogását, a hajvégek megtöredezhetnek. Éppen ezért nagyobb odafigyelést igényel az ápolása. 

 

Általánosságban egy egészséges hajat kb. 7 naponta szükséges tisztítani. Ez nyáron csökkenhet, ami betudható a melegnek, az izzadtságnak, a szárazságnak, és a pornak is (csak, hogy néhány hatást soroljunk fel). Ezért a nyári szezonban érdemes olyan sampont választani, ami akár mindennapos használatra is megfelel. 

Az is jót tehet, ha nem mindig a hajszárítót használjuk, hanem hagyjuk, hogy a levegőn száradjanak meg fürtjeink. 

 

Ahogy az arcunkat is különböző krémekkel védjük, úgy a hajunkkal is megtehetjük ezt. Hidratálók, balzsamok segíthetnek abban, hogy könnyen fésülhető, puha tapintású, selymes hajunk legyen. Már a termékek használata után azonnal érezhető lesz a hatásuk. 

 

Az is fontos, hogy minél több természetes összetevője legyen a hajápolási termékeknek. Ajánlott kerülni az alkohol, szilikon, szulfáttartalmúakat! Már nem is kell sokat keresgélni a drogériák polcain, mert sok termék már ott van a vegán jelölés.

 

Ilyen a DM Balea márkájú hidratáló samponja és balzsamja, melyek bio hibiszkuskivonatot és kókusztejet tartalmaznak.

A bio hibiszkuszkivonattal és kókusztejjel gazdagított Balea natural beauty sampon és balzsam táplálja és extra adag hidratáltsággal tölti fel a szálkás, száraz hajat. Szilikon- és szulfátmentes, pH-bőrsemleges formulájuk gyengéden tisztítanak és természetes fényt kölcsönöznek a hajnak. Mindezek mellett a balzsam bársonyos puhasághoz és könnyebb kifésülhetőséghez is hozzájárul.

 

A kókusztej kókuszdióból kivont krémes állagú folyadék, mely vitaminokban és kálciumban gazdag. Remek hatással van a bőrre és a hajra. A hajat selymessé és könnyen fésülhetővé teszi. Esszenciális zsírsavakat és E-vitamint is tartalmaz, amik a hajnövekedését is támogatják. Továbbá a száraz fejbőr hámlását is meggátolja. 

 

A másik fontos összetevőnek, a hibiszkuszkivonatnak is számos pozitív hatása van. Az antioxidánsokban gazdag kivonat segíti a haj növekedését, az új szálak serkentését és a csillogás biztosításáért is felelős.